Hrvatski policajci na obali Crne Gore

Tako će u Budvi i Herceg Novom temeljem Protokola o suradnji između Ravnateljstva policije RH i Uprave policije Crne Gore boraviti po jedan policijski službenik od 1. do 20. srpnja, jedan od 20. srpnja do 10. kolovoza i jedan od

Foto: MUP
 
Ove ljetne turističke sezone šestero hrvatskih policijskih službenika odlazi na crnogorsko primorje, gdje su do sada sudjelovali isključivo hrvatski policajci iz PU dubrovačko-neretvanske. Izvorno, riječ je o projektu hrvatske policije "Sigurna turistička sezona", koji pod istim nazivom u Crnoj Gori od 1. srpnja do 1. rujna omogućuje dolazak stranih policijskih službenika na lokacije gdje su u ljetnim mjesecima njihovi sugrađani najčešći i najbrojniji turisti.
 
Tako će u Budvi i Herceg Novom temeljem Protokola o suradnji između Ravnateljstva policije RH i Uprave policije Crne Gore boraviti po jedan policijski službenik od 1. do 20. srpnja, jedan od 20. srpnja do 10. kolovoza i jedan od 10. kolovoza do 1. rujna. U Budvi će im se priključiti dvoje srpskih, dvoje albanskih, dvoje makedonskih i jedan talijanski policajac, a u Herceg Novom dva srpska policijska službenika. Crnogorskim kolegama u Baru društvo će praviti dva službenika iz Srbije te u Ulcinju dva službenika iz Albanije.
 
Policija Crne Gore desetogodišnji hrvatski projekt "Sigurna turistička sezona" provodi se od 2011. kada je potpisan prvi Protokol o suradnji sa Srbijom. Od 2012. surađuju se hrvatskom i albanskom policijom te INTERPOL-om, a od 2013. i s policijama Makedonije i Italije. I ove godine hrvatskim kolegama podršku pružaju u PU dubrovačko-neretvanskoj.


Pisane vijesti