Mobilni preventivni centar policije: Predstavljanje u Sitnicama i Murskom Središću

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 29. lipnja od 11 do 13 sati u Sitnicama, u organizaciji policijskih službenika Policijske uprave međimurske i Policijske postaje Mursko Središće, te Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske Županije i Udruge mladih roma Sitnice,održane su preventivne aktivnosti s temama „Sigurno korištenje Interneta“, „Manje oružja manje tragedija“ i „Droge“.

 

S obzirom da je mještanima Sitnica uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (Norway Grants) te Regionalnog centra za lokalni razvoj – ZAMAH, omogućeno besplatno korištenje interneta, ispred Odsjeka za tehniku Policijske uprave međimurske, Snježana Horvat-Kandežabek, održala je edukativno predavanje o sigurnom korištenju interneta. Ispred Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske Županije predavanje o štetnosti droga održala dr. med. Diana Uvodić Đurić, dok su policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće predstavili novi „Mobilni preventivni centar policije“.

 

Svojom nazočnošću potporu ovim aktivnostima dala je zamjenica župana Međimurske županije ujedno i predsjednica Povjerenstva, Sandra Herman, te gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak.

Ovim aktivnosti nazočilo je 100-njak mještana Sitnica, kojima su podijeljene brošure i letci sa savjetima za djecu, mladež i roditelje.

 

 

Nadalje, u utorak, 30. lipnja od 10 do 13 sati na Trgu Braće Radić u Mursko Središću, također je predstavljen „Mobilni preventivni centar policije“ i održana edukacije o sigurnom korištenju interneta.