Hrvatska policija sudjelovala u uspješnoj akciji

Rezultat provođenja višemjesečnih aktivnosti je zapljena 3,5 tona kokaina i 9,3 milijuna eura, dok je uhićeno ukupno 69 osoba. Dvojica hrvatskih državljana uhićena su na jedrilici u međunarodnim vodama, dok je 34-godišnjakinja uhićena na području Pazinu.

Foto: www.policia.es

Španjolska nacionalna policija izvijestila je tijekom jučerašnjeg dana o završetku uspješne akcije u otkrivanju i razbijanju organizirane kriminale skupine, koja se bavila krijumčarenjem velike količine kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Rezultat provođenja višemjesečnih aktivnosti je zapljena 3,5 tona kokaina i 9,3 milijuna eura, dok je uhićeno ukupno 69 osoba.

Na konferenciji za medije, u sjedištu Glavne uprave policije Španjolske u Madridu, uz predstavnike hrvatske policije sudjelovali su predstavnici agencija, policija i ministarstava unutarnjih poslova iz Španjolske, Velike Britanije, Srbije i Crne Gore.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Rijeka (PNUSKOK Rijeka) je, u suradnji s drugim službama Ministarstva, kao i Policijskom upravom zadarskom, sudjelovao u opsežnom i dugotrajnom istraživanju kriminalne organizacije čiji članovi su organizirali stjecanje, prijevoz, skladištenje i distribuciju kokaina te pranje novca, a samim istraživanjem obuhvaćeni su 54-godišnji i 26-godišnji hrvatski državljani te 34-godišnja hrvatska državljanka.  

Navedena dvojica hrvatskih državljana uhićena su na jedrilici u međunarodnim vodama, dok je 34-godišnjakinja uhićena na području Pazina.



Pisane vijesti