Prevaren prilikom mijenjanja novca

Foto: Ilustracija
 
Policija Policijske uprave istarske traga za nepoznatim muškarcem koji je jučer u Rovinju prevario 43-godišnjeg austrijskog državljanina prilikom mijenjanja novca.
 
Postupajući po prijavi 43-godišnjaka, policija PU istarske utvrdila je kako mu je jučer, 7. srpnja oko 9 sati, ispred hotela u Ulici Šetališta vijeća Europe u Rovinju prišao nepoznati muškarac koji mu je ponudio razmjenu novca po povoljnom tečaju. Austrijanac je pristao na ponudu te mu dao 200 eura, a za što je dobio 60 kuna i 500 bugarskih leva. Kasnije, prilikom plaćanja računa, muškarac je shvatio da je prevaren.
 
Polcijski službenici PU istarske tragaju za osobom koja je oštetila austrijskog državljanina za više stotina kuna, a radi se o ćelavom muškarcu starosti oko 65 godina, visine oko 170 cm, tamne puti i jače tjelesne građe, koji je bio odjeven u plavu majicu kratkih rukava i duge sive hlače, a komunicirao je na vrlo dobrom njemačkom jeziku.
 

Novac mijenjajte u ovlaštenim institucijama

Savjetujemo građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama, te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći "dobronamjernih" osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju.


Pisane vijesti