U jezeru HE Dubrava pronađeno mrtvo tijelo

Foto: Ilustracija

Jučer, 8. srpnja oko 18 sati u jezeru HE Dubrava, u blizini grada Preloga, građanin je uočio kako jezerom pluta mrtvo tijelo dječaka. Na mjesto događaja izašli  su policijski službenici koji su iz vode izvukli tijelo.

 

Očevid je zajedno s policijskim službenicima obavila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu, te je naložila da se nad mrtvim tijelom obavi obdukcija.

Širom pretragom terena, na prometnici uz derivacijski kanal Prelog-Orehovica u blizini mosta Otok-Hrženica, pronađeni su tragovi slijetanja vozila. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, uz pomoć sonara pretražili su dno kanala i na dubini od oko 6 metara detektirali automobil.

Danas (9. srpnja), u 9,10 sati u blizini mosta Otok-Hrženica vatrogasci JVP Čakovec iz derivacijskog kanala izvukli su osobno vozilo OPEL ASTRA, plavo-sive boje, registarskih oznaka ČK 783-GC.

U vozilu nisu pronađene osobe, dok se potraga nastavlja. U pretraživanje vodenih površina i obale derivacijskog kanala te jezera HE Dubrava, nizvod od mjesta pronalaska automobila, uključeni su pripadnici JVP Čakovec, HGSS-a i policijksi službenici PU međimurske i varaždinske.

U ranim poslijepodnevnim satima na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec izvršena je obdukcija nad mrtvim tijelom dječaka, koji je jučer, 8. srpnja oko 18 sati pronađen u jezeru HE Dubrava, nedaleko grada Preloga.

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti utapanje.

Prepoznavanjem mrtvog tijela utvrđeno je da se radi o 5-godišnjem Patriku Fogadiću iz Totovca (nestanak prijavljen 6. srpnja 2015.).