Veleposlanik Austrije u nastupnom posjetu MUP-u RH

Na sastanku se razgovaralo o izuzetno dobrim odnosima Hrvatske i Austrije, te nastavku uspješne suradnje. Ministar Ostojić zahvalio je na kontinuiranoj i snažnoj podršci Austrije prilikom integracijskih procesa Hrvatske Europskoj uniji, ali i na podršci prilikom pristupanja Hrvatske Schengenu.

Foto: MUP
 
Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić primio je danas, 9. srpnja, u nastupni posjet veleposlanika Austrije u Hrvatskoj Nj. E. Andreasa Wiedenhoffa.
 
U pratnji veleposlanika bili su ministar savjetnik Georg Diwald, policijski časnik za vezu Andreas Pichler i asistentica policijskog časnika za vezu Lujza Živković, dok je uz ministra Ostojića sastanku prisustvovao i voditelj Službe za međunarodne odnose Berislav Mance.
 
Na sastanku se razgovaralo o izuzetno dobrim odnosima Hrvatske i Austrije, te nastavku uspješne suradnje. Ministar Ostojić zahvalio je na kontinuiranoj i snažnoj podršci Austrije prilikom integracijskih procesa Hrvatske Europskoj uniji, ali i na podršci prilikom pristupanja Hrvatske Schengenu. Pri tome je pohvalio odličnu policijsku suradnju, kao i suradnju između hrvatskog i austrijskog ministarstva unutarnjih poslova, naročito kroz Salzburški forum. Austrijski veleposlanik Wiedenhoff potvrdio je izvrsnu suradnju s naglaskom na prisutnost austrijskih policijskih službenika u Istri tijekom ljetne turističke sezone te hrvatskih policijskih službenika na austrijskim skijalištima u zimskom periodu. Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bila je i pitanje migracija i izbjeglica, posebno u odnosu na balkansku rutu kretanja te na moguće promjene ukoliko Hrvatska pristupi Schengenu. Ministar Ostojić i veleposlanik Wiedenhoff osvrnuli su se i na trenutnu investitorsku situaciju u Hrvatskoj, te izrazili nadu u nastavak dosadašnje iznimno dobre suradnje.


Pisane vijesti