Krađe iz soba i apartmana - oprezno!

Foto: Ilustracija
 
Policija PU primorsko-goranske traga za nepoznatim počiniteljima koji su prije dva dana iz otključane sobe hostela na području Selca te otvorenog apartmana iz Baške na otoku Krku otuđili više različitih elektronskih uređaja, mobitele, novčanike s novcima, karticama i dokumentima, kao i ostale vrijedne stvari.
 
Francuski i švedski državljani svoje turističke sobe su nakratko ostavili otvorene i bez nadzora. To su nepoznati počinitelji iskoristili, te ih krađom oštetili  za više od deset tisuća kuna. 

Zatvarajte vrata i prozore svojih turističkih objekata

I ovi slučajevi pokazuju kako je potrebno samo malo nepažnje da se postane žrtvom krađe. Upozoravamo građane da otvoreni prozori i vrata soba, apartmana ili kamp kućica privlače pozornost i olakšavaju "posao" kradljivcima. Stoga upozoravamo građane da uvijek zatvore vrata svojih turističkih objekata kada ih napuštaju te da ih ne ostavljaju bez nadzora. Vrijedne predmete uvijek pohranite na sigurno mjesto (hotelski sef i slično).
 
Isto tako, ključeve apartmana, soba, vozila i ostalog koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima.
 
U situacijama kada sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima kraj sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora.
 
Ukoliko ste pokradeni, pozovite policiju na broj 192! Za to vrijeme pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik ili druge ukradene vrijedne predmete. Potom ih spremite u vrećicu i predajte policiji jer će biti korisni za otkrivanje tragova počinitelja.


Pisane vijesti