Policijski "Smart" u istarskim gradovima

Foto: Ilustracija
 
U sklopu projekta "Policija u zajednici" policijski službenici PU istarske provode preventivne aktivnosti službenim vozilom "Smart". Radi se o vozilu koje je se na području PU zagrebačke koristi već niz godina, uglavnom u preventivne svrhe, a tijekom ove turističke sezone koristit će se etapno na području svih priobalnih policijskih uprava.
 
Tako na području PU istarske policijski službenici koriste "Smart" od 10. do 23. srpnja, a već 24. srpnja predat će ga na korištenje PU zadarskoj. U tom će se periodu "Smart" moći vidjeti na ulicama Umaga, Poreča, Rovinja i Pule. Predviđeno je da se vozilo koristi u vrijeme održavanja najposjećenijih javnih događanja i priredbi na području Istre. Tako će ga policijski službenici koristiti u vrijeme održavanja Pulskog filmskog festivala, kao i za vrijeme ATP turnira u Umagu, i drugih manifestacija koje se održavaju u najvećim istarskim turističkim središtima.
 
"Smart" će uglavnom koristiti policijski službenici za prevenciju i kontakt policajci, koji djeluju u okviru projekta "Policija u zajednici", za obilazak gradova i turističkih naselja, na info-punktovima prevencije, na graničnim prijelazima, u zračnoj luci, te u vrijeme značajnijih javnih okupljanja.
 
Vozilo "Smart" opremljeno je policijskim obilježjima, zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, predviđeno je za ophodnje u uskim gradskim središtima gdje zbog svojim malih dimenzija olakšava dolazak do mjesta na kojima je potrebno pružiti policijsku intervenciju. Idealan je za korištenje u gradskim gužvama, te za parkiranje u gradskim središtima koja su za vrijeme turističke sezone prenapućena vozilima. Pogodan je za ophodnje u turističkim naseljima i kampovima, a što je osobito važno, za vrijeme turističke sezone zbog prevencije kaznenih djela. Sve to doprinosi vidljivosti policije te omogućava i neposredniji kontakt s građanima. Vozilo se dlikuje i manjom  potrošnjom goriva, a time je, osim što je ekonomičniji, ujedno i ekološki prihvatljiviji od većih automobila.


Pisane vijesti