Osumnjičen za uzgoj konoplje u kućnom laboratoriju

Foto: PU međimurska
 
Policijski službenici kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom s područja Međimurske županije i utvrdili osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge.
 
Jučer, 15. srpnja, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga njegovog doma i drugih prostora. Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto 12 biljaka indijske konoplje visine od 7 do 53 cm, PVC vrećica ispunjena grančicama i osušenim lišćem indijske konoplje ukupne težine 42,1 grama, te šator prenamijenjen u "laboratorij za uzgoj indijske konoplje" s pripadajućim vremenskim prekidačem i električnom lampom. Također, u grmlju nedaleko obiteljske kuće pronađene su tri biljke indijske konoplje visine 145, 154 i 180 cm.
 
Protiv 28-godišnjaka nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje droge te prekršajna prijava Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog posjedovanja droge.


Pisane vijesti