Zaplijenjena marihuana vrijedna više od 200 tisuća kuna

Foto: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojem je zaplijenjeno 212 stabljika indijske konoplje tipa marihuana i 100 grama marihuane.
 
Temeljem saznanja da se bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Sesveta, u četvrtak, 16. srpnja, uhićen je 45-godišnjak te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražena njegova kuća. U vrtu sakriven među rajčicama pronađen je nasad od 212 stabljika indijske konoplje tipa marihuane visine do 230 cm, dok je u kući pronađeno 100 grama droge marihuane.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni tijekom svibnja ove godine zasadio nasad indijske konoplje tipa marihuana, te ga uzgajao s namjerom prodaje na zagrebačkom narko tržištu.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici protiv 45-godišnjak su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je priveden pritvorskom nadzorniku.
 
Od pronađenih zasađenih biljaka indijske konoplje, nakon berbe dobilo bi se najmanje deset kilograma marihuane, tako da bi ukupna vrijednost zaplijenjene droge premašila iznos od 200 tisuća kuna.


Pisane vijesti