Na autocesti poginule dvije osobe (nadopuna informacije)

Noćas, 21. srpnja oko 23 sata, na autocesti A3 kod Popovače se dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je lakše ozlijeđena. Naime, u priključno vozilo za zabavne igre, koje je bilo pridodano osobnom automobilu slavonskobrodskih registracija, a kojim je iz smjera Zagreba
 

Foto:  Ilustracija

Noćas, 21. srpnja oko 23 sata, na autocesti A3 kod Popovače se dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je lakše ozlijeđena.

Naime, u priključno vozilo za zabavne igre, koje je bilo pridodano osobnom automobilu slavonskobrodskih registracija, a kojim je iz smjera Zagreba upravljala 43-godišnja vozačica, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine se zaletio automobil daruvarskih registracija kojim je iza nje upravljao 42-godišnji talijanski državljanin. Tom se prilikom priključno vozilo odvojilo od osobnog automobila i prevrnulo na desnu prometnu traku, dok se osobni automobil zanio na zaustavnu traku, na kojoj se zaustavio. Nakon toga su iz tog automobila izašle dvije putnice, dok su vozačica i 15-godišnja putnica ostale u vozilu na koje je naletio osobni automobil njemačkih registracija kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Tom su prilikom vozačica i putnica smrtno stradale, dok je 38-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila, lakše ozlijeđen. Za vrijeme obavljanja očevida, koji je vodio zamjenik županijske državne odvjetnice, za promet je od 2 do 5.52 sata bio zatvoren južni kolnički trak autoceste.

Protiv 43-godišnjeg talijanskog državljanina te 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.



Pisane vijesti