Osumnjičene za pronevjeru i krivotvorenje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 32-godišnjakinja se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u jednom trgovačkom društvu s područja Ozlja od 6. kolovoza 2013. do 5. ožujka ove godine protupravno prisvojila dio dnevnih utržaka u iznosu od 200 tisuća kuna. Ti dnevni utršci trebali su biti uplaćeni na račun trgovačkog društva, a u tome joj je pomagala 27-godišnjakinja, također

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke stare 32 i 27 godina s područja Karlovačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem 32-godišnjakinja se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u jednom trgovačkom društvu s područja Ozlja od 6. kolovoza 2013. do 5. ožujka ove godine protupravno prisvojila dio dnevnih utržaka u iznosu od 200 tisuća kuna. Ti dnevni utršci trebali su biti uplaćeni na račun trgovačkog društva, a u tome joj je pomagala 27-godišnjakinja, također zaposlenica tog trgovačkog društva. Radi prikrivanja kaznenog djela pronevjere, osumnjičene su krivotvorile određene poslovne isprave.

Ujedno se 32-godišnjakinja sumnjiči da je od 30. rujna 2013. do 5. ožujka ove godine u istom trgovačkom društvu protupravno prisvojila robu široke potrošnje iz skladišnog i prodajnog prostora u iznosu većem od 123 tisuće kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela opisanih u članku 233. i članku 279. Kaznenog zakona, protiv obje hrvatske državljanke Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je posebno izvješće.


Pisane vijesti