Riješena 32 razbojništva

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 32 kaznena djela razbojništva. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je kaznena djela činio od 13. siječnja do 28. srpnja ove godine u trgovinama, ljekarnama, poslovnici pošte, poslovnici lutrije te u pekarnici. Od ukupno 26 kaznenih djela počinjenih na području  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 32 kaznena djela razbojništva. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je kaznena djela činio od 13. siječnja do 28. srpnja ove godine u trgovinama, ljekarnama, poslovnici pošte, poslovnici lutrije te u pekarnici. Od ukupno 26 kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave zagrebačke, 18 ih je počinjeno u trgovinama, šest kaznenih djela u ljekarnama, jedno u poslovnici pošte, jedno u poslovnici lutrije te tijekom lipnja 2015. godine od ukupno šest kaznenih djela počinjenih na području PU splitsko – dalmatinske, četiri kaznena djela su počinjena u trgovinama,  jedno u ljekarni i jedno kazneno djelo u pekarnici.

Sumnja se da je 19-godišnjak kaznena djela činio na način da je djelomično maskiran sunčanim naočalama i šilt kapom, ulazio u navedene objekte gdje je zaposlenicama, koje su se u pravilu nalazile same u objektu, prijetio pištoljem ili nožem i otuđivao novac. Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 97 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog doveli pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti