Pad sportskog aviona

U subotu, 1. kolovoza, u 17,57 sati, došlo je do pada sportskog aviona klase i marke "Apolo Fox", reg. oznake 9A-DUS vlasništvo Vladimira V. iz Daruvara, koji je po uzletu, iz za sada neutvrđenog razloga pao na obližnje brdo zvano "Gradina" iznad Daruvara, na način da je prednjim djelom aviona udario u tlo nakon čega je došlo do zapaljenja aviona. 

Foto: ilustracija            

            U subotu, 1. kolovoza, u 17,57 sati, došlo je do pada sportskog aviona klase i marke "Apolo Fox", reg. oznake 9A-DUS vlasništvo Vladimira V. iz Daruvara, koji je po uzletu, iz za sada neutvrđenog razloga pao na obližnje brdo zvano "Gradina" iznad Daruvara, na način da je prednjim djelom aviona udario u tlo nakon čega je došlo do zapaljenja aviona. Tom prilikom poginule su dvije osobe koje su prebačene na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se danas, 3. kolovoza obaviti obdukcija i identifikacija.

            Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Teodor Osmokrović uz sudjelovanje policijskih službenika, djelatnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, Odjela za istragu zrakoplovnih nesreća kao i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

            Olupina aviona izuzeta je sa mjesta događaja i pohranjena u hangaru Aero kluba Daruvar poradi daljnjeg pregleda ostataka aviona nakon čega će djelatnici  Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu - Odjela za istragu zrakoplovnih nesreća, dati mišljenje o uzroku pada aviona.



Pisane vijesti