Čestitka glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića

Vjerujem da se svakom od nas danas miješaju emocije. Ispunjava nas veliki ponos, ali i sjeta zbog 755 članova policijske obitelji koji danas ne mogu s nama slaviti 20. obljetnicu uspostave mira u Domovini niti im možemo izreći hvalu zbog njihove žrtve za naše bolje sutra.

Foto: Ilustracija

Poštovane službenice i službenici hrvatske policije, poštovani hrvatski branitelji...
 

Vjerujem da se svakom od nas danas miješaju emocije. Ispunjava nas veliki ponos, ali i sjeta zbog 755 članova policijske obitelji koji danas ne mogu s nama slaviti 20. obljetnicu uspostave mira u Domovini niti im možemo izreći hvalu zbog njihove žrtve za naše bolje sutra. Danas je pogotovo emotivan dan za pripadnike Specijalne policije koja je prva pružala otpor agresoru, a tijekom Domovinskog rata bila nositelj i sudionik najtežih oslobađajućih operacija "Maslenica", "Medački džep" i "Bljesak" pa sve do vojno-redarstvene operacije "Oluja". Veliki dio njih upravo su i danas aktivni djelatnici hrvatske policije, pa čak i visoki policijski rukovoditelji, a njihovo ratno iskustvo od neprocjenjive je važnosti u obuci mladih naraštaja hrvatske policije. I dok se hrvatski policajac tijekom Domovinskog rata borio za slobodu i mir svoje zemlje, danas su okolnosti drugačije, ali misija hrvatskih policajca ista: očuvati mir i zaštititi prava svih građanki i građana Republike Hrvatske.
 

Drage policajke i policajci, kako u Domovini tako i u mirovnim misijama te međunarodnim operacijama "Triton" i "Posejdon", poštovani hrvatski branitelji čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!
 

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić



Pisane vijesti