Napad na službenu osobu

Tijekom postupanja policije zbog narušavanja javnog reda i mira, poslijepodne 7. kolovoza na području Klenovice pored Novog Vinodolskog lakše je ozlijeđen policijski službenik 

FOTO: Ilustracija 

Tijekom postupanja policije zbog narušavanja javnog reda i mira, poslijepodne 7. kolovoza na području Klenovice pored Novog Vinodolskog lakše je ozlijeđen policijski službenik. Policijskog službenika verbalno, a potom i fizički napala je 56-godišnja hrvatska državljanka, koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju, ali je odbila provjeru alkoholiziranosti. Također, odbila je policijskom službeniku dati na uvid osobnu iskaznicu radi čega je prekršajno prijavljena temeljem odredbi Zakona o osobnoj iskaznici, dok je kazneno prijavljena zbog sumnje da je počinila kazneno djelo napad na službenu osobu.

Nadalje, narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je u noći 8. kolovoza za vrijeme javnog okupljanja na području Kostrene. 32-godišnji hrvatski državljanin, pod utjecajem alkohola verbalno je, a potom i fizički napao djelatnika zaštitarske tvrtke te tijekom postupanja policije oštetio policijsko vozilo. Uslijed pucanja stakla na vozilu lakše su ozlijeđena dva policijska službenika i sam počinitelj. Protiv 32-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te kaznena prijava za oštećenje tuđe stvari.



Pisane vijesti