Biciklistički maraton od Čakovca do Knina

Foto: PU međimurska

Povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ u subotu, 2. kolovoza policijski službenici članovi Policijske udruge IPA Međimurje, krenuli su na biciklistički maraton od Čakovca do Knina.

Prije samog starta ispred župne crkve svetog Nikole biskupa u Čakovcu bicikliste je primio i blagoslovio gvardijan fra Željko Železnjak. Ujedno, uz upućene riječi potpore na daleko i zahtjevno putovanje ispratio ih je župan Međimurske županije, Matija Posavec.

Biciklistički maraton od Čakovca do Knina trajao je četiri dana te je prevaljeno 425 kilometra. Prvog dana vozila se dionica od Čakovca do Petrinje, a zatim su uslijedile dionice od Petrinje preko GP Maljevac do Bihaća, od Bihaća do Gračaca te posljednjeg dana od Gračaca do Knina. 

U maratonu je sudjelovalo 17 članova - policijskih službenika, 16 biciklista i 1 biciklistica.  IspredPolicijske udruge IPA Međimurje policijska službenica Nataša Jalšovec Tomašić, jedina je biciklistica koja je sudjelovala u ovom maratonu.

„Svaka od ova četiri dana putovanja za mene su bili dani s posebnim zadatkom. Odavanje počasti svim sudionicima Domovinskog rata, ponajviše poginulim i nestalim braniteljima, kao i svim civilnim žrtvama. U mojem srcu oni imaju posebno mjesto!“ - objasnila je Nataša kojoj je otac poginuo braneći svoju domovinu.

Sudionik ovog maratona bio je i policijski službenik Branko Gregorinčić, veliki zaljubljenik u amaterski biciklizam. On je ove godine već sudjelovao u samostalnom biciklističkom maratonu, kada je iz svog Sv. Urbana krenuo na Plitvice, i timedostojanstveno obilježio 24. obljetnicu akcije „Plitvice“ i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. No, njegovoj „priči“ na cilju u Kninu nije bio kraj. On se odlučio na nastavak puta te je nakon proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti nastavio put prema Dubrovniku, gdje je nakon prijeđenih 787 kilometara za njega ovo putovanje završilo. Time je „spojio sjever i jug“ lijepe naše Hrvatske!