Nezakonito prešli državnu granicu i krali drva

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog krađe. Naime, on je 23. kolovoza, u nekoliko navrata, s još dvojicom bosanskohercegovačkih državljanina,  preko rijeke Gline, nezakonito iz Bosne i Hercegovine prešao državnu granicu i u šumi  u mjestu Crni Potok, općina Topusko, sjekao drva pri čemu su ih zatekli policijski službenici. Dvojica, za sada nepoznatih muškaraca su pobjegli preko rijeke na područje Bosne i Hercegovine, a 34-godišnjak je uhićen.  Utvrđeno je da su posjekli desetak stabala koja su ispilili  na manje komade i prenijeli ih preko rijeke Gline u Bosnu i Hercegovinu.

Dio posječenih drva, koja su u vlasništvu državnog poduzeća su oduzeta, a odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko 2 tisuće kuna, dok će se stvarna znati po dospijeću odštetnog zahtjeva. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživa protiv 34-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice je u provedenom upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju te mu je izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, nakon čega je prisilno udaljen.



Pisane vijesti