Nedozvoljeno posjedovao veću količinu ubojitih sredstava

Foto: PU sisačko-moslavačka

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po nalogu suda je u utorak, 25. kolovoza u Preloščici, grad Sisak,  izvršena pretraga kuće i dvorišnih prostorija koje muškarac koristi.

Pretragom je pronađena automatska puška, pištolj, 952 komada raznog streljiva, sporogoreći štapin dužine 30 cm, 80 grama vojnog plastičnog eksploziva, četiri ručne bombe, ručna dimna bomba, dvije električne detonatorske kapsle, dvije tromblonske trenutne mine, tromblonska kumulativna mina i ručna dimna bomba.

Pronađena ubojita sredstva su oduzeta, a 46-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja je uz kaznenu prijavu  zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Podsjećamo

Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.