Kontakt policajci na 4. tradicionalnom "Dječjem biciklističkom kampu“

Foto: PU međimurska

Policijska postaja Prelog, Grad Prelog i tamošnji biciklistički klub nastavljaju dobru suradnju na promociji sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu. Kontakt policajci Spomenko Gojsek i Dražen Zadravec, i ove godine uključili su se u rad s djecom na 4. tradicionalnom "Dječjem biciklističkom kampu“, organiziranom za djecu uzrasta od 4 do 14 godina.

 

Kamp se održava od 26. do 28. kolovoza na terenima SRC "DG Sport“ u Prelogu, a u njegovom radu sudjeluje tridesetak polaznika dječjeg vrtića "Fijolica“ i tamošnje osnovne škole. Kroz igru i druženje, djeca će se u tri dana upoznati s osnovama biciklizma i sigurne vožnje.

U srijedu, 26. kolovoza roditeljima, članovima biciklističkog kluba, ali i ostalim građanima predstavljene su preventivne akcije "Zaštitimo svoj bicikl“ i "Zajedno do veće sigurnosti“. Kontakt policajci, Spomenko i Dražen savjetovali su ih kako da zaštitite svoje "ljubimce na dva kotača“ (bicikle) od krađa te su im podijelili edukativne brošure. Pojedini građani iskoristili su mogućnost da svoje bicikle registriraju u evidenciji Policijske uprave međimurske.

Nakon predavanja, uz pratnju članova biciklističkog kluba i policijskih službenika, za djecu stariju od 9 godina održana je kraća vožnja, kojom prilikom im je praktično prikazana pravilna i sigurna vožnja biciklom gradskim prometnicama.