Osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Iako je znao da preuzetu robu neće moći platiti, izdao je tri bjanko zadužnice kao osiguranje plaćanja i doveo u zabludu petrinjsku tvrtku kojoj je nastala znatna imovinska šteta. Također je utvrđeno da je osumnjičeni od rujna 2010. do travnja 2011. godine ispostavio ukupno 42 otpremnice s logom svoje tvrtke koje po izgledu i boji nisu odgovarale originalnim otpremnicama  

Foto: Ilustracija
 
Postupajući po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenih djela krivotvorenja službene isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju.
 
Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od veljače do srpnja 2011. godine od petrinjske tvrtke, za svoju tvrtku sa sjedištem u Zagrebu, naručio i preuzeo 26.927 kubika stjenske mase u ukupnoj vrijednosti od 1.247.732 kuna. Iako je znao da preuzetu robu neće moći platiti, izdao je tri bjanko zadužnice kao osiguranje plaćanja i doveo u zabludu petrinjsku tvrtku kojoj je nastala znatna  imovinska šteta. Također je utvrđeno da je osumnjičeni od rujna 2010. do travnja  2011. godine ispostavio ukupno 42 otpremnice s logom svoje tvrtke koje po izgledu i boji nisu odgovarale originalnim otpremnicama njegovog obrta. On ih je upotrijebio u poslovanju svoje tvrtke kako bi prilikom konačnog obračuna dugovanja prema petrinjskoj tvrtci nastali dug umanjio, pri tom navodeći lošu kvalitetu proizvoda.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja službene isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju.


Pisane vijesti