Radni sastanak šefova slovenske i hrvatske policije

Glavni ravnatelj policije MUP-a RH Vlado Dominić i generalni direktor policije Republike Slovenije Marjan Fank danas su na sastanku održanom na slovenskoj strani graničnog prijelaza Obrežje-Bregana potpisali dopunu Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o plaćanju režijskih troškova na graničnim prijelazima.

Foto: MUP Republike Slovenije
 
Glavni ravnatelj policije MUP-a RH Vlado Dominić i generalni direktor policije Republike Slovenije Marjan Fank danas su na sastanku održanom na slovenskoj strani graničnog prijelaza Bregana-Obrežje potpisali dopunu Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o plaćanju režijskih troškova na graničnim prijelazima.
 
Naime, početni ugovor mijenja se u dvije točke zbog dodatno dogovorenih još osam graničnih prijelaza između Hrvatske i Slovenije, na kojima se od 1. svibnja 2015. godine provodi zajednička granična kontrola, što ukupno čini 39 graničnih prijelaza između dviju država. Mijenja se zajednička površina prostora, kao i visina mjesečnog paušalnog iznosa za korištenje tih prostora.
 
Riječ je o ugovoru kojim su države dogovorile način plaćanja režijskih troškova, koji slijedi iz Dogovora između Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uvođenju zajedničkih službenih mjesta za obavljanje granične kontrole koji je na snazi od 1. srpnja 2013. godine.
 
Na današnjem sastanku raspravljalo se i o budućim planovima za suradnju, stanju bilateralnih sporazuma, zajedničkim projektima i pitanjima migracije.


Pisane vijesti