Na zapuštenom zemljištu uzgajao biljke indijske konoplje

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici PU sisačko-moslavačke zatekli su 52-godišnjeg muškarca u zalijevanju stabljika marihuane 31. kolovoza u popodnevnim satima na zapuštenom zemljištu u mjestu Čukur, grad Hrvatska Kostajnica. Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.
 
Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni krajem lipnja posadio tri biljke indijske konoplje, koje su narasle do visine od 76 do 100 centimetara. Stabljike indijske konoplje su oduzete, a potom je po nalogu suda izvršena pretraga kuće u Hrvatskoj Kostajnici koju osumnjičeni koristi. Pretragom je pronađeno oko četiri kilograma sitno rezanog duhana, ručna bomba, 10 detonirajućih kapisli, dva trotilna metka, plastični eksploziv i detonirajući štapin.
 
Policijski službenici oduzeli su pronađena ubojita sredstva i duhan, a 52-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok će Carinskoj upravi Zagreb biti podnijeta obavijest o počinjenom prekršaju zbog nedozvoljenog posjedovanja duhana.


Pisane vijesti