Osumnjičen za 24 drske krađe

Sumnja se da je kaznena djela počinio od 11. lipnja do 31. kolovoza u raznim kioscima na području Grada Zagreba. Činio je to na način da bi se svojim osobnim automobilom, na koji je prethodno stavljao otuđene registarske pločice, dovezao do kioska, gdje je od zaposlenika zatražio najčešće dvije šteke cigareta. Potom bi im iz ruku istrgnuo ili bi s prodajnog pulta otuđio

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 24 kaznena djela teške krađe na osobito drzak način.
 
Naime, sumnja se da je kaznena djela počinio od 11. lipnja do 31. kolovoza u raznim kioscima na području Grada Zagreba. Činio je to na način da bi se svojim osobnim automobilom, na koji je prethodno stavljao otuđene registarske pločice, dovezao do kioska, gdje je od zaposlenika zatražio najčešće dvije šteke cigareta. Potom bi im iz ruku istrgnuo ili bi s prodajnog pulta otuđio cigarete. Nakon što bi otuđio cigarete, automobilom bi se odvezao do tržnica na području Grada Zagreba, gdje bi ih prodavao. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 13.100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici osumnjičenog 42-godišnjaka predali su pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti