Osumnjičen za razbojništvo i krađe

Sumnja se da je 26-godišnjak 14. kolovoza počinio razbojništvo u automat klubu na Horvaćanskoj cesti na način da je pred kraj radnog vremena oko 3.40 sati ušao u automat klub te od 21-godišnje zaposlenice zatražio novac. Kako mu je ona odbila dati novac, odgurnuo ju je te je iz blagajničke prostorije otuđio 10.450 kuna i pobjegao. Preostala tri kaznena djela počinio je u kafe baru u Trakošćanskoj ulici, i to tešku  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio četiri kaznena djela, i to razbojništvo, tešku krađu, krađu i tešku krađu u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je 26-godišnjak 14. kolovoza počinio razbojništvo u automat klubu na Horvaćanskoj cesti na način da je pred kraj radnog vremena oko 3.40 sati ušao u automat klub te od 21-godišnje zaposlenice zatražio novac. Kako mu je ona odbila dati novac, odgurnuo ju je te je iz blagajničke prostorije otuđio 10.450 kuna i pobjegao. Preostala tri kaznena djela počinio je u cafe baru u Trakošćanskoj ulici, i to tešku krađu 23. kolovoza između 1 i 5 sati kada se sumnja da je pokušao provaliti zavlačenjem podesnog predmeta. Nije uspio pa je na vratima terase kamenom razbio staklo, ušao u cafe bar i otuđio 1000 kuna pologa. Na isti način, razbijanjem stakla na vratima, pokušao je počiniti tešku krađu i 1. rujna između 00.30 i 4.45 sati, no kako u cafe baru nije pronašao ništa vrijedno, odustao je od daljnje namjere. Sumnja se da je krađu u istom cafe baru počinio 31. kolovoza kada je sjeo za separe kao gost, te iskoristio nepažnju zaposlenice pa iz blagajne otuđio oko 1400 kuna.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici su 26-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti