Osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Foto: Ilustracija
 
U Službi kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i njegovim trgovačkim društvom osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke iz Šibenika.
 
Utvrđeno je da je osumnjičeni kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Škabrnji u ime trgovačkog društva 11. rujna 2014. godine sklopio ugovor o prodaji robe s oštećenom tvrtkom kao prodavateljem s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo. Tom prilikom tu tvrtku doveo je u zabludu tako što je kao garanciju plaćanja predao bjanko zadužnicu na iznos od 100 tisuća kuna iako na računu tog trgovačkog društva nije bilo novčanih sredstva. Temeljem tako sklopljenog ugovora osumnjičeni je od 19. rujna 2014. do 13. listopada 2014. od oštećene tvrtke preuzeo i dalje preprodavao robu u ukupnoj vrijednosti od 84.406,96 kuna. Taj iznos do podnošenja prijave nije platio niti se oštećena tvrtka mogla naplatiti po bjanko zadužnici.
 
Protiv osumnjičenog 26-godišnjaka, kao i protiv njegovog trgovačkog društva, bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku temeljem odredbi Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.


Pisane vijesti