Predstavljena policijska biciklistička ophodnja u Svetoj Nedelji

Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate. To se konkretno odnosi na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije, a ujedno i veću nazočnost policije na javnim mjestima, što se očekuje i u Gradu Sveta Nedelja.

Foto: PU zagrebačka
 
Danas je na Trgu kralja Tomislava u Svetoj Nedelji načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, u nazočnosti gradonačelnika Grada Sveta Nedelja Drage Prahina i načelnika Policijske postaje Samobor Renata Kosa, predstavio javnosti Pilot-projekt policijske biciklističke ophodnje na području Policijske postaje Samobor.
 
Načelnik Burušić naglasio je kako PU zagrebačka već godinu dana u Zagrebačkoj županiji ima policijske biciklističke ophodnje i da je grad Velika Gorica prvi grad u kojem je prije godinu dana pokrenut Pilot-projekt policijskih biciklističkih ophodnji. Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate. To se konkretno odnosi na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije, a ujedno i na veću nazočnost policije na javnim mjestima, što se očekuje i u Gradu Sveta Nedelja.
 
Rezultat uspješne suradnje Svete Nedelje i PU zagrebačke potvrda je da policija danas predstavila još jedan kvalitetan i dobar pilot-projekt, kojim se ujedno promovira biciklizam, zdrav načina života i očuvanje okoliša. Na području prevencije, najmlađoj populaciji sudionika u prometu se šalje poruka o nošenju zaštitne kacige na glavi prilikom vožnje bicikla.


Pisane vijesti