Otuđili predmete u vrijednosti 433 tisuće kuna

Dvojica državljana Slovačke počinili su više kaznenih djela kojima su vlasnike otuđenih predmeta oštetili za najmanje 433.000 kuna. Opsežno kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Krk u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i III. policijske postaje Rijeka. Polici 

Foto: ilustracija

Dvojica državljana Slovačke, starosti 40 i 27 godina predani su pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela kojima su vlasnike otuđenih predmeta oštetili  za najmanje 433.000 kuna. Opsežno kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Krk u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i III. policijske postaje Rijeka. Policija ih sumnjiči da su između 31. kolovoza i 19. rujna ove godine na području otoka Krka te u jednom slučaju iz lučice u Bakarcu otuđili dva skutera za more, dva plovila s vanbrodskim motorima, prikolicu za plovilo te provalili u kamp kućicu iz koje su otuđili kanistre s benzinom i uljem za motore, ležaljke za plažu, sušila za kosu, razne osobne potrepštine i druge predmete. Također, na otuđenim skuterima za more, plovilima i prikolici demontirali su i preinačili pripadajuće identifikacijske oznake te na njih postavili nepripadajuće oznake. Kaznenim djelima oštećena su dvojica hrvatskih državljana te državljani Austrije i Slovenije, čiji su otuđeni predmeti pronađeni te im vraćeni.

Po završetku kriminalističkog istraživanja državljani Slovačke su kazneno prijavljeni za četiri krađe, tešku krađu i pet kaznenih djela krivotvorenja isprave.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.  



Pisane vijesti