Međunarodna vatrogasna vježba "Herkules 2015"

Na njoj su sudjelovala osmorica policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu koji su tijekom provedbe predmetne vježbe prezentirali sposobnosti postupanja prema eksplozivnim  

Foto: MUP

Međunarodna terenska vatrogasna vježba pod nazivom Herkules - 2015 održana je 19. rujna 2015. na području PU primorsko-goranske (Šapjane, Vele Mune i Starod). Na njoj su sudjelovala osmorica policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu koji su tijekom provedbe predmetne vježbe prezentirali sposobnosti postupanja prema eksplozivnim sredstvima pronađenim u urušenom objektu i uklanjanja eksplozivnih sredstava pronađenih u jami tijekom provedbe speleo-spašavanja ozlijeđene osobe.

Cilj predmetne vježbe osim prikazanih sposobnosti postupanja policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu bio je i mogućnost suradnje sa ostalim u vježbi angažiranim domaćim i međunarodnim (Slovenija, Italija) interventnim službama (vatrogastvo, civilna zaštita i druge). Tom prilikom policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pokazali su mogućnost vrlo brze profesionalne prilagodbe tijeku vježbe te vrlo dobru koordinacije sa drugim interventnim službama.



Pisane vijesti