Osumnjičeni za više kaznenih djela

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici III. policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog osnova sumnje da je sam te s dvojicom maloljetnika počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, iznude, više kaznenih djela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa te krađa.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na području Zagreba od veljače do kolovoza 2015. godine osumnjičeni 20-godišnjak s dvojicom maloljetnika počinio razbojništvo, četiri drske krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa te pet kaznenih djela pokušaja teških krađa. Kaznena djela su činili na način da su dolazili u dvorišta obiteljskih kuća, stambenih zgrada, garaža i osobnih automobila te otuđivali razni alat, bicikle, torbice, mobitele i druge predmete. Sumnja se također da je 20-godišnjak s drugoosumnjičenim maloljetnikom počinio dva razbojništva, a drugoosumnjičeni da je sam počinio dvije teške krađe provaljivanjem, razbojničku krađu i tri krađe dok su drugoosumnjičeni i trećeosumnjičeni sami počinili jedno kazneno djelo teške krađe.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak u srpnju ove godine počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu maloljetnika, dok je s drugoosumnjičenim od lipnja do kolovoza ove godine na štetu istog maloljetnika počinio kazneno djelo iznude.
 
Ukupna nastala materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 158 tisuća kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.


Pisane vijesti