Zatečeni s prstacima

Kod njih su pronađene vreće s ukupno 22,4 kilograma, odnosno 1673 komada prstaca, ronilačka oprema i alat kojim su prstaci vađeni. Već sljedećeg dana oko 10 sati policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Puli kontrolirali 68-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom Suzuki pulske registarske oznake. Muškarac je u vrećici imao 5,15 kilograma, odnosno 371 komada prstaca, strogo zaštićenih  

Foto: PU istarska
 
Policijski službenici Postaje pomorske policije Pula-Pola dovršili su dva kriminalistička istraživanja i utvrdili sumnju da su 51-godišnjak, 46-godišnjak i 68-godišnjak počinili kazneno djelo uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti, dok 22-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina sumnjiče da je pomagao u počinjenju tog kaznenog djela.
 
Naime, policijski službenici PU istarske su u petak, 25. rujna oko 5.15 sati, na makadamskom putu u Balama zaustavili automobil Suzuki pulske registarske oznake u kojem su se nalazili hrvatski državljani u dobi od 51 i 46 godina te 22-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Kod njih su pronađene vreće s ukupno 22,4 kilograma, odnosno 1673 komada prstaca, ronilačka oprema i alat kojim su prstaci vađeni.
 
Već sljedećeg dana oko 10 sati policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Puli kontrolirali 68-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom Suzuki pulske registarske oznake. Muškarac je u vrećici imao 5,15 kilograma, odnosno 371 komada prstaca, strogo zaštićenih školjaka čije je držanje i uzimanje iz prirode zabranjeno.
 
Policija je muškarcima oduzela prstace i komisijski ih vratila u more, a protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Pisane vijesti