Prijevare vrijedne pola milijuna kuna

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 39-godišnjakom koje se sumnjiči za kaznena djela prijevare na štetu sedamnaest osoba.
 
Tako se 46-godišnjaka sumnjiči da je u proteklih nekoliko mjeseci stupio u kontakt s više osoba s područja zadarske županije, pri čemu se lažno predstavio kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine i od njih primio nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim toga, policija 39-godišnjaka sumnjiči da se lažno predstavljao kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, a potom je stupio u kontakt s više osoba, od kojih je primio nekoliko desetaka tisuća kuna na ime svojih usluga pri posredovanju i izradi projektne dokumentacije.
 
Materijalna šteta iznosi gotovo 500 tisuća kuna, a 46-godišnjak i 39-godišnjak su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru.
 
S obzirom na saznanja o tome da su na opisane načine prevarili i druge osobe, ovo kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Pisane vijesti