Katar donirao 50 tona humanitarne pomoći za izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja

Riječ je o humanitarnoj pomoći Vlade Države Katar Vladi Republike Hrvatske, koja je promptno uslijedila nakon samo jednog razgovora potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i veleposlanice Države Katar u Republici Hrvatskoj šeike Moze Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani.

Foto: MUP

Na aerodrom Pleso, u srijedu, 14. listopada, sletio je katarski teretni avion s 50 tona razne humanitarne opreme namijenjene za izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja. Riječ  je o humanitarnoj pomoći Vlade Države Katar Vladi Republike Hrvatske, koja je promptno uslijedila nakon samo jednog razgovora potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i veleposlanice Države Katar u Republici Hrvatskoj šeike Moze Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani.

Donirana pošiljka sastoji se od nekoliko tisuća šatora, deka, hrane, medicinske opreme i namirnica za djecu, a koristiti će se u zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu kao i u prihvatnom centru u Opatovcu. 

Obilazeći pristiglu pošiljku na aerodromu Pleso, s veleposlanicom Države Katar u Republici Hrvatskoj šeikom Mozom Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani, ministar Ostojić  zahvalio je Vladi Države Katar na ovoj promptnoj humanitarnoj pomoći koja je izuzetne vrijednosti te rekao kako je ovaj brzi odgovor za pomoć rezultat bliskih prijateljskih odnosa Države Katar i Republike Hrvatske te može služiti kao  primjer prijateljskih odnosa dviju zemalja.



Pisane vijesti