Tomislav Paušić - policajac godine

Priznanje "Čovjek ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine" dodijeljeno je zaslužnim pojedincima u 25 kategorija. Djelatnikom godine u kategoriji "Policajac", proglašen je Tomislav Paušić, policijski službenik Postaje prometne policije Rijeka, koji je raspoređen na radno mjesto vođe sektora za sigurnost cestovnog prometa. Svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, predstavnici niza djelatnosti u turizmu, lokalne uprave i samouprave, uzvanici te dobitnici nagrada, otvorio je ministar turizma Darko Lorencin. Ministar turizma Lorencin istaknuo je vrlo dobre rezultate ostvarene tijekom ovogodišnje turističke sezone te čestitao svim djelatnicima u turizmu koji svojom kreativ

Foto: Marina Paušić

Na završnoj svečanosti Dana hrvatskog turizma 2015. održanoj sinoć u Poreču dodijeljene su godišnje nagrade u turizmu najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima.

Priznanje "Čovjek ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine" dodijeljeno je zaslužnim pojedincima u 25 kategorija. Djelatnikom godine u kategoriji "Policajac", proglašen je Tomislav Paušić, policijski službenik Postaje prometne policije Rijeka, koji je raspoređen na radno mjesto vođe sektora za sigurnost cestovnog prometa.

Svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, predstavnici niza djelatnosti u turizmu, lokalne uprave i samouprave, uzvanici te dobitnici nagrada, otvorio je ministar turizma Darko Lorencin. Ministar turizma Lorencin istaknuo je vrlo dobre rezultate ostvarene tijekom ovogodišnje turističke sezone te čestitao svim djelatnicima u turizmu koji svojom kreativnošću i radom Hrvatsku čine jednom od najpoželjnijih destinacija na Mediteranu.

Nagrađeni policijski službenik Tomislav Paušić u policiji je više od 16 godina, od kada se kontinuirano profesionalno i osobno usavršava kako bi što učinkovitije obavljao sve svoje poslove i radne zadaće koje se pred njega postavljaju. Svoj posao u prometnoj policiji obavlja s iznimnim zalaganjem i motivacijom, a njegova znanja i vještine, razumijevanje i primjena propisa, samostalnost u radu, prijedlozi koje daje za unapređenje rada i komunikacijske vještine visoke su razine. Sva znanja i iskustva nesebično prenosi svojim kolegama, među kojima ima ugled stručnog autoriteta. Odlikuje ga sklonost timskom radu i suradnji, čime potiče ostvarivanje pojedinačnih i zajedničkih rezultata i uspjeha u svojoj sredini te međusobno uvažavanje.  Samostalnost u radu koju pokazuje u izvršavanju svih svojih zadaća posebno dolazi do izražaja u turističkoj sezoni kada neumorno, ljubazno i profesionalno pomaže svim građanima i turistima. Tijekom turističke sezone radi na svim cestovnim turističkim pravcima koji okružuju Rijeku i turističke destinacije na području Policijske uprave primorsko-goranske, gdje je pomagao brojnim domaćim i stranim turistima da što brže i lakše dođu do svojih odredišta. Pri tom je u više navrata pratio vozila, većinom stranih gostiju pomažući im na taj način da što prije dođu do bolnice, gdje im je pružena potrebna liječnička pomoć. Upamtili su ga i oni građani i turisti kojima je pomogao da otklone kvarove na vozilima te im na druge načine priskočio u pomoć kada im je bila najpotrebnija. Svojom susretljivošću, te uljudnim i profesionalnim ponašanjem dao je znatan doprinos, ne samo ugledu policije, veći cijelog grada i županije kao sigurne i prihvatljive turističke destinacije.

Ovo vrijedno priznanje dodatni je poticaj Tomislavu Paušiću, ali i njegovim kolegicama i kolegama, u obavljanju svih policijskih poslova na dobrobit građana i turista.


Pisane vijesti