Zaklada Sveti Mihael primila donaciju Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti

Tekst: Varazdinska-zupanija.hr
Foto: PU primorsko-goranska
 
Nakon što je prošle godine na Hrvatskim danima sigurnosti u Opatiji Varaždinskoj županiji dodijeljena nagrada za osnivanje Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, kao najbolja inicijativa i projekt lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednice, ove je godine Zakladi uplaćena vrijedna donacija Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti.
 
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u hotelu Milenij u Opatiji održani su Hrvatski dani sigurnosti - 9. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, a središnja tema ovogodišnjeg skupa bila je sigurnost, privatnost i razvoj. Konferenciji su, među ostalima, nazočili zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, kao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec te drugi visoki dužnosnici i gosti.
 
U sklopu trodnevne konferencije organizirana je vrijedna tombola, a prikupljena sredstva donirana su u korist rada Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael. Zamjenik župana i upravitelj Zaklade Sv. Mihael zahvalio je na podršci radu Zaklade te pomoći kod prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za ostvarivanje svrhe Zaklade. "Velika nam je čast što ste odabrali upravo našu Zakladu za instituciju koju ćete donirati. Nakon lanjske nagrade za najbolju inicijativu i ovogodišnjeg odabira da upravo nas donirate, jasno je da ste nas vi kao struka prepoznali i na nacionalnoj razini kao primjer dobre prakse rada na prevenciji. Isto tako, očekujemo kroz mjesec dana i raspis prvog natječaja pa će nam prikupljena sredstva jako dobro doći, a vjerujem da nakon što prvi dobitnici budu poznati će biti i puno lakše u budućnosti oko prikupljanja sredstava", kazao je tom prilikom zamjenik župana i upravitelj Zaklade Sv. Mihael Alen Kišić. Gosti Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti bili su i članovi upravnog odbora Zaklade, predsjednica Upravnog odbora Dubravka Biberdžić, Marina Kolarić, Darko Dragičević, Ivana Pomahač, Sunčica Kocijan Putarek i Antonija Brlek.
 
Na konferenciji je uz predavanja, prezentacije te okrugli stol upriličena i svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015. Upravitelj Zaklade Sv. Mihael i zamjenik župana Alen Kišić uručio je nagradu za najbolji projekt nevladinih organizacija udruzi Urban Črnomerec iz Zagreba, koja je u lipnju ove godine organizirala Firlfest, besplatni festival urbane kulture na Črnomercu na igralištu Osnovne škole Ivana Cankara. Među nagrađenima bili su i Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Policijska uprava varaždinska u kategoriji Partnerstvo u sigurnosti – inicijativa godine, za projekt Zaštitimo naše bicikle, web aplikaciju za registriranje bicikala i dojavu krađe.


Pisane vijesti