Osumnjičeni za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, i to nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pogodovanja vjerovniku i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, nad 37-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo davanja lažnog iskaza te nad još dvije osobe, 66-godišnjakom i 36-godišnjakinjom, koje se sumnjiče za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. 

Naime, policija 45-godišnjaka sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Metkovića, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u gospodarskom poslovanju oštetio navedeno društvo za iznos od preko 250 tisuća kuna, a proračun RH u iznosu od gotovo 80 tisuća kuna. Također je utvrđeno kako je, znajući da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje pogodovao vjerovniku, odnosno drugom trgovačkom društvu s kojim je poslovao, čime je za iznos od 150 tisuća kuna oštetio jednu banku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 37-godišnjak dao lažni iskaz zatajivši činjenice, što je u konačnici dovelo do spomenutog oštećenja proračuna RH. Za 45-godišnjaka i ostalo dvoje osumnjičenih, inače članova drugog  trgovačkog društva s područja Metkovića, utvrđeno da nisu zatražili otvaranje stečajnog postupka iako su znali da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, policija je protiv četvero osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.  



Pisane vijesti