Zaplijenjeni kokain i marihuana

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika (47, 36) i pronašli ukupno 78 grama kokaina, 10 grama marihuane te novčani iznos od 110.400 kuna i 4.450 eura, za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Naime, u četvrtak, 22. listopada u ranim večernjim satima, u jednom zagrebačkom hotelu policija je uhitila dvojac, a pregledom je kod 47-godišnjaka pronašla 52 grama kokaina pakiranog u dvije PE vrećice. Sljedeći dan je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu provedena pretraga hotelske sobe koju koristi 36-godišnjak te je pronađeno 25 grama kokaina i novčani iznos od 5.500 kuna i 900 eura, dok je pretragom stana 47-godišnjaka pronađen 1 gram kokaina, 10 grama marihuane i preostali novac.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak nabavljao veće količine kokaina, koje je skrivao u stanu u kojem boravi, te bi drogu prema prethodnom dogovoru donosio u jedan zagrebački hotel u kojem je sobu unajmio 36-godišnjak, nakon čega bi drogu preprodavao. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 50 tisuća kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.



Pisane vijesti