Dvije prometne nesreće s poginulim osobama - traži se pomoć građana!

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dvije prometene nesreće s poginulim osobama:


Foto: Ilustracija

 

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dvije prometene nesreće s poginulim osobama:  

 

 

1) U petak, 23. listopada u 22 sata i 30 minuta u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, dogodila se teška prometna nesreće u kojoj je smrtno stradao 23-godišnji motociklist. Naime, 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s parkirnog prostora ugostiteljskog objekta uključivao se u promet, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Zbog toga je u stražnji dio njegovog automobila u kočenju, neregistriranom Yamahom udario motociklist koji je upravljao bez potrebne kategorije za tu vrstu vozila. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist, Daniel Hadela iz Gornjeg Koncovčaka, prilikom prevoženja u Županijsku bolnicu Čakovec u vozilu hitne medicinske pomoći od zadobivenih ozljeda nažalost je preminuo. Dežurni nadležni državni odvjetnik naložio je obavljanje obdukcije i određenih vještačenja, a sve u cilju rasvjetljavanja svih bitnih okolnosti ove prometne nesreće.  Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu", protiv vozača osobnog automobila s područja Grada Čakovca podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Policija moli građane ukoliko raspolažu s korisnim informacijama u svezi ove prometne nesreće da se jave na broj telefona 192, pošalju svoja saznanja e-poštom na adresu medjimurska@policija.hr ili putem mobilnog telefona uz korištenje aplikacije e-Policija, odnosno dođu osobno u najbližu policijsku postaju.

Napominjemo, da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

 

2) U nedjelju, 25. listopada u 2 sata i 5 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 28-godišnji pješak. Naime, 19-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, koji je upravljao pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć) i trenutnoj prometnoj situaciji, zbog čega je vozilom udario pješaka, koji je započeo prelaziti kolnik. Ozlijeđeni pješak, Milan Meglić iz Strahoninca, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je od zadobivenih ozljeda nažalost preminuo. Dežurni nadležni državni odvjetnik naložio je obavljanje obdukcije i određenih vještačenja, a sve u cilju rasvjetljavanja svih bitnih okolnosti ove prometne nesreće. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu", protiv vozača osobnog automobila s područja općine Donji Kraljevec podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.



Pisane vijesti