Prijavljeni za krađe vrijedne nekoliko stotina tisuća kuna

Foto: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Zadar, u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom slovačkih državljana u dobi od 40 i 27 godina koje se sumnjiči da su tijekom ljeta na zadarskom i riječkom području otuđivali gumenjake, vanbrodske motore, jet-skije i ronilačku opremu vrijedne više stotina tisuća kuna.

Tako ih se sumnjiči da su u travnju na Viru provalili u kuću u vlasništvu češkog državljanina, iz koje su otuđili dva jet-skija Yamaha s prikolicama, dva kompleta ronilačke opreme i odijela za jet-ski vrijedne preko sto tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči za krađu vanbrodskog motora iz dvorišta kuće u vlasništvu 59-godišnjaka vrijednog oko 70 tisuća kuna, kao i da su u travnju u Ninu s parkirališta ispred zgrade otuđili jet-ski s prikolicom i čekić za mini bager težak 150 kg, koji vrijede preko 30 tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta pronađen je u njihovim objektima na Silbi, a dio na području Zadra, te su predmeti vraćeni vlasnicima.

Zbog sumnje u počinjenje sličnih kaznenih djela na području Kvarnera, osumnjičeni su uhićeni i nakon kriminalističkog istraživanja privedeni sucu istrage Županijskog suda u Rijeci.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi saznanja o tome da su počinili još ovakvih kaznenih djela, te da su pritom na otuđenim plovilima i vanbrodskim motorima mijenjali brojeve šasija te ih prevozili izvan granica Hrvatske.



Pisane vijesti