Zatečen s tonom duhana

#LINKOV#Utaja poreza ili carine||http://www.osjecko-baranjska.policija.hr/MainPu.aspx?id=222972#Provedenim kriminalističkim istraživanjem i pregledom automobila policijski službenici PU virovitičko-podravske utvrdili su postojanje osnove sumnje da zatečeni 44-godišnjak u automobilu prevozi deset kartonskih kutija u kojima se nalazi više od 1000 kilograma duhana u listu. Pri tom je utvrđeno kako kutije nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija RH.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Pitomača zatekli su jučer, 29. listopada, u nadzoru prometa u Velikoj Črešnjevici 44-godišnjeg vozača kako u teretnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka prevozi duhan.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem i pregledom automobila policijski službenici PU virovitičko-podravske utvrdili su postojanje osnove sumnje da zatečeni 44-godišnjak u automobilu prevozi deset kartonskih kutija u kojima se nalazi više od 1000 kilograma duhana u listu. Pri tom je utvrđeno kako kutije nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija RH.

Slijedi podnošenje kaznene prijave i obavijest nadležnoj Carinarnici zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.



Pisane vijesti