Osumnjičeni za 69 kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, 25-godišnjakinjom i 21-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili ukupno 69 kaznenih djela. Od toga su 23 kaznena djela krivotvorenja isprave, 23 kaznena djela prijevare i 23 kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Sumnja se da su od svibnja do kraja listopada, koristeći se preslikama osobnih iskaznica, potpisivali i zasnivali pretplatničke ugovore s jednim mobilnim operaterom i na temelju ugovora kupovali mobitele na obročnu otplatu, a na štetu fizičkih osoba. Temeljem naloga Županijskog suda pretražen je osobni automobil kojim su se koristili osumnjičeni te je pronađeno 2400 eura, oko 36 tisuća kuna, pištolj sa streljivom, devet mobitela, nekoliko preslika osobnih iskaznica, bankovne kartice i razna dokumentacija.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 200 tisuća kuna.

Policijski službenici osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Pisane vijesti