Osumnjičeni za izradu lažne dokumentacije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 51-godišnjaka, pri čemu je utvrđeno postojanje sumnje da su 2004. godine zajednički i dogovorno izradili lažnu dokumentaciju o sudjelovanju i stradavanju jednog od njih u Domovinskom ratu.

Osim za zajedničko krivotvorenje dokumentacije, jedan 51-godišnjak sumnjiči se da je takvu dokumentaciju iskoristio za ostvarivanje statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida Domovinskog rata, dok je drugi osumnjičen za davanje lažnog iskaza prilikom utvrđivanja okolnosti njegovog stradavanja. Na opisani način, stjecanjem navedenih statusa, 51-godišnjak je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 280 tisuća kuna, za koji iznos je oštećen Državni proračun RH.

Jedan od 51-godišnjaka osumnjičen je za počinjenje kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja, a drugi za kaznena djela davanja lažnog iskaza, krivotvorenja isprave, ovjeravanja neistinitog sadržaja, te za pomaganje u počinjenju kaznenog djela prijevare. Protiv njih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti