"Poštujte naše znakove" u Gospiću

Kako se sigurno samostalno kretati kao pješak u prometu, učenicima prvih i drugih razreda kroz edukativnu kazališnu predstavu "Prvi koraci u prometu" pokazali su glumci Mak teatra iz Zagreba. Mađioničarski trikovi koji se protežu kroz čitavu predstavu zaintrigirali su prepuno gledalište, a originalnim i neobičnim pristupom učenicima su olakšali usvajanje znanja o ponašanju u prometu. Nakon kazališne predstave djeca 
 

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu nacionalne kampanje "Poštujte naše znakove" danas je u osnovnoj školi "Dr. Jure Turića" u Gospiću u organizaciji Ravnateljstva policije, Službe prevencije i Službe za sigurnost cestovnog prometa i Policijske uprave ličko-senjske održan niz interaktivnih međusobno povezanih edukativno-preventivnih radionica. Cilj radionica je edukacija i osnaživanja učenika nižih razreda osnovnih škola u smislu njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Nacionalna kampanja "Poštujte naše znakove" provodi se sukladno Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020 i zadaćama Provedbenog plana preventivnog djelovanja policije na poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu u 2015. godini, i to tijekom čitave godine. 

Na nužnost poduzimanja preventivnih aktivnosti u pogledu povećanja sigurnosti djece u cestovnom prometu ukazuju i statistički pokazatelji. Tako je na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom 2014. godine nastradalo 19 djece, što je u odnosu na prethodnu 2013. godinu smanjenje za 38,71%, od kojih je troje djece zadobilo teže, a 16 lakše tjelesne ozlijede. Od ukupnog broja djece koja su učestvovala u svojstvu pješaka tijekom 2014. godine niti jedno dijete nije smrtno stradalo, niti zadobilo teške tjelesne ozlijede, dok je petero djece zadobilo lakše tjelesne ozlijede, što je u odnosu na 2013. godinu povećanje za 66,67%.

U današnje aktivnosti aktivno su se uključili Jumicar program s preventivnim odgojem djece u cestovnom prometu, Mak teatar s edukativnom predstavom "Prvi koraci u prometu" i Gradsko društvo Crvenog križa Gospić. 

Kako se sigurno samostalno kretati kao pješak u prometu, učenicima prvih i drugih razreda kroz edukativnu kazališnu predstavu "Prvi koraci u prometu" pokazali su glumci Mak teatra iz Zagreba. Mađioničarski trikovi koji se protežu kroz čitavu predstavu zaintrigirali su prepuno gledalište, a originalnim i neobičnim pristupom učenicima su olakšali usvajanje znanja o ponašanju u prometu. 

Nakon kazališne predstave djeca su na poligonu Jumicara djeca imala priliku i praktično primijeniti danas usvojena znanja. Kako pružiti prvu pomoć naučili su danas od djelatnika Crvenog križa, te su se upoznali i s policijskom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Za uspomenu na današnji dan prepun zanimljivosti kući su ponijeli svoju vozačku dozvolu sa svojim otiskom prsta.



Pisane vijesti