Policija sudjelovala u snimanju milenijske fotografije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece 19. studenoga, danas je na Riječkom lukobranu poznati fotograf Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju "Tić". Snimanje je organizirao Dječji dom "Tić" iz Rijeke čiji su poziv za sudjelovanje s velikim zadovoljstvom prihvatili predstavnici Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s voditeljicom Službe prevencije Sandrom Veber te predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat. Sudjelovali su i tridesetak policijskih službenika  

Foto: Šime Strikoman, PU primorsko-goranska

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece 19. studenoga, danas je na Riječkom lukobranu poznati fotograf Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju "Tić". Snimanje je organizirao Dječji  dom "Tić" iz Rijeke čiji su poziv za sudjelovanje s velikim zadovoljstvom prihvatili predstavnici Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s voditeljicom Službe prevencije Sandrom Veber te predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat. Sudjelovalo je i tridesetak policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske, uključujući djelatnike prevencije, odnosa s javnošću, javnog reda, prometa, granice i gradskih policijskih postaja.

U snimanju milenijske fotografije sudjelovalo je oko 1600 sudionika, od kojih oko 1400 učenika, studenata i nastavnika s područja Rijeke te oko 200 predstavnika iz Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te drugih institucija i udruga s kojima "Tić" surađuje u provedbi aktivnosti zaštite djece od svih oblika nasilja. Zbog snimanja milenijske fotografije, sudionici su se na prostoru Riječkog lukobrana rasporedili u slova TIĆ i logo "Tića".

Valja napomenuti kako Policijska uprava primorsko-goranska već godinama surađuje s Dječjim domom "Tić", a ova suradnja intenzivirala se od 2010. godine kada je ustrojen Odjel prevencije. Suradnja je prisutna u zajedničkoj provedbi nacionalnog projekta "Živim život bez nasilja" prilikom obilježavanja tematskih dana, kao i u okviru aktivnosti iz područja zaštite žrtava kaznenih djela i prekršaja. Osim toga, predstavnici "Tića" aktivno se uključuju i u edukaciju policijskih službenika s ciljem povećanja svijesti o potrebama žrtava.

Namjera je svih da se suradnja nastavi te unapređuje i u narednom razdoblju s ciljem razvijanja svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv svakog oblika nasilja. Stoga je hvalevrijedna inicijativa Dječjeg doma "Tić", kojoj su se, uz ostale, pridružili i predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske da povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, sve građane, od onih najmlađih do najstarijih, još jednom podsjete na ovu problematiku te zajedno dignu glas protiv nasilja.

Ova milenijska fotografija zasigurno će se na vizualno privlačan način ostati u sjećanju svih koji je vide, pri tom im simbolizirajući važnost prevencije borbe protiv nasilja i zaštite djece.



Pisane vijesti