Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja

Foto: Ilustracija

Proteklih dana građani s područja nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dragovoljno su predali više komada minsko-eksplozivnih sredstava i oružje.

Tako su u Rijeci  građani predali dva kilograma privrednog eksploziva, dva metra štapina, zatim 46 komada streljiva različitog kalibra, te hladno oružje - tri mača, tzv. „katane“ i jedan kuhinjski nož od 30 cm. Na području Vrbovskog jedan je građanin predao i četiri tromblonske mine M60. Sva navedena sredstva preuzeli su policijski  službenici Protueksplozijskog odjela te će ih zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i ovom prilikom još jednom podsjećamo kako je u sklopu Akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće predati oružje ili eksplozivna sredstva bez ikakvih sankcija.

Dragovoljna predaja inače se odnosi na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Molimo građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, kao i da ga ne odlažu na javnim prostorima ili u prirodi kako bi se izbjegle moguće tragedije. Ujedno podsjećamo da o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu dobiti više informacija putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu koji će preuzeti ta sredstva, a čime se građanima jamči i anonimnost dojave.



Pisane vijesti