U teretnom automobilu prevozio 1680 kilograma duhana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem i pregledom automobila, policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da zatečeni u automobilu prevozi 13 kartonskih kutija u kojima se nalazi 1680 kilograma duhana u listu, koje nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija  

Foto: Ilustracija

U petak, 13. studenoga, u nadzoru prometa na državnoj cesti D5, u blizini „virovitičkih ribnjaka“ policijski službenici Policijske postaje Virovitica zatekli su 41–godišnjeg vozača kako u teretnom automobilu bjelovarskih registarskih oznaka prevozi kartonske kutije s duhanom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem i pregledom automobila, policijski službenici su utvrdili postojanje osnove sumnje da zatečeni u automobilu prevozi 13 kartonskih kutija u kojima se nalazi 1680 kilograma duhana u listu, koje nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Također je utvrđeno da je 41–godišnjak kupio duhan na području općine Špišić Bukovica od 54–godišnjeg proizvođača duhana nad kojim je također provedeno kriminalističko istraživanje.

Slijedi podnošenje kaznene prijave i obavijest nadležnoj Carinarnici, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama. 



Pisane vijesti