Policija podržala obilježavanje Dana palčića

 

Foto: PU primorsko-goranska; Gradska knjižnica Crikvenica 

Crikvenička policija jučer se pridružila obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, poznatijem kao Dan palčića. Naime, između 11.30 i 13 sati policijski službenici osiguravali su siguran i nesmetan prolaz učenicima crikveničkih osnovnih škola preko prometnica od parkirališta, tržnice, autobusnog kolodvora, parka, šetnice uz more do plaže i natrag. 

Povodom obilježavanja Dana palčića Grad Crikvenica i Gradska knjižnica Crikvenica organizirali niz aktivnosti između kojih i puštanje ljubičastih brodića u more, koje su izradili i u more pustili učenici Osnovne škole Zvonka Cara i Osnovne škole Vladimira Nazora. U ovoj aktivnosti sudjelovalo je oko 800 učenika spomenutih škola u pratnji učiteljica, od kojih je svaki napravio po jedan papirnati ljubičasti brodić, na njega napisao svoje ime te ga na crikveničkoj Gradskoj plaži pustio u more.

Kako bi učenici sigurno stigli od škola do Gradske plaže i natrag put su im osiguravali crikvenički policajci, koji su se na ovaj način pridružili i podržali ovu, ali i druge humanitarne i hvalevrijedne aktivnosti organizirane povodom obilježavanja Dana palčića.



Pisane vijesti