Za mlade u Slunju promocija filma „Živim život bez nasilja“

Foto: PU karlovačka

U nastavku provedbe nacionalnog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom Živim život bez nasilja, koji se, podsjećamo, provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, danas je u Slunju za mlade s tog područja organizirana promocija filma Živim život bez nasilja.

U Pučkom otvorenom učilištu u Slunju osnovnoškolci iz Slunja i Rakovice te srednjoškolci iz srednje škole u Slunju sudjelovali su u provedbi edukacije mladih na temu nasilja te su pogledali film posvećen Miroslavu Tunjiću, sedamnaestogodišnjem mladiću iz Požege. Njega su 14. studenog 2010. godine pretukla dvojica mladića, a Miroslav Tunjić je od posljedica nastalih ozljeda nažalost preminuo.

Ovaj namjensko – edukativni film, koji na slikovit način pruža uvid u niz ostvarenih aktivnosti tijekom petogodišnje provedbe projekta Živim život bez nasilja, izradilo je Ravnateljstvo policije u suradnji s partnerima, a primarno ima za cilj da nas potakne na jači angažman u borbi protiv svih vrsta nasilja. Filmom se poziva javnost na odabir pozitivnih životnih vrijednosti na koji način se pridonosi jačanju tolerancije, nediskriminacije i nenasilja.

Uz projekciju filma glazbenom izvedbom predstavile su se sestre Rendulić.

Provođenju ove aktivnosti uz načelnika Policijske uprave karlovačke Tomislava Kotića nazočio je i gradonačelnik Slunja Jure Katić, načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković, ravnatelji škola, te predstavnici ostalih tijela lokalne zajednice i organizacija civilnog društva kako bi dokazali da nasilje u životu nije rješenje, da nam nije potrebna agresija da bismo dominirali. Potrebna nam je ljubav, međusobno razumijevanje, uvažavanje različitosti, potrebno nam je prijateljstvo. Sve u svemu, poruka je svima bila jasna: živite život bez nasilja!