Vikend informacija: Dvoje mrtvih u prometnim nesrećama

U Privlaci se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, u Gunji se, pak, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, dok su se u Vinkovcima i Vukovaru dogodile prometne nesreće sa smrtnim posljedicama

Foto: ilustracija

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta. U Privlaci se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, u Gunji se, pak, dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, dok su se u Vinkovcima i Vukovaru dogodile prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, o kojima više slijedi: 

U subotu, 21. studenog oko 16,50 sati, 25-godišnjak iz Mrazovića upravljao je osobnim automobilom, đakovačkih registracijskih oznaka, krećući se ulicom H.V. Hrvatinića u Vinkovcima, iz smjera Županje u smjeru centra grada. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, nije se na vrijeme zaustavio te je vozilom udario u 62-godišnjakinju iz Vinkovaca, koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed zadobivenih ozljeda, 62-godišnjakinja je preminula u Općoj bolnici Vinkovci.

Također u subotu, 21. studenog, oko 20,40 sati, 58-godišnji državljanin Srbije, upravljao je osobnim automobilom marke „VW Passat“, srpskih registracijskih oznaka, krećući se u kolnikom ceste D-2, iz smjera Klise u smjeru Trpinje.Uslijed neprilagođene brzine kretanja došlo je do udara u zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnjak iz Sesveta Pleterničkih. Došlo je do odbacivanja bicikla i tijela 32-godišnjaka u naprijed i udara u tijelo 21-godišnjaka iz Gradca Pleterničkog koji je krećući se u istom smjeru također upravljao biciklom. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 32-godišnjak, dok je 21-godišnjak lakše ozlijeđen.    

U subotu, 21. studenog oko 9,00 sati,  65-godišnjak iz Gunje, upravljao je biciklom, krećući se desnom stranom kolnika ulice V. Nazora u Gunji, iz smjera centra mjesta u smjeru Drenovaca. Dolaskom do mjesta prometne nesreće započeo je radnju skretanja u lijevo u trenutku kada je njega pretjecao osobni automobil marke „VW Polo“, županjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Gunje. Tom prilikom došlo je do udara desne strane vozila u zadnji lijevi dio bicikla. U prometnoj nesreći 65-godišnjak je teže ozlijeđen.



Pisane vijesti