Iz krađe drva pobjegao kroz minski sumnjivo područje

U suradnji s Jedinicom granične policije Velika Kladuša policijski službenici PU sisačko-moslavačke rade na otkrivanju identiteta odbjeglog muškarca 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom bosanskohercegovačkih državljana, punoljetnom i maloljetnom osobom, zbog krađe. Muškarac koji je također bio s njima pobjegao je kroz minski sumnjivo područje.
Oni su 20. studenoga, traktorom nezakonito iz Bosne i Hercegovine, prešli državnu granicu i u šumi kod mjesta Gornji Žirovac općina Dvor sjekli drva, pri čemu su ih zatekli policijski službenici.
Utvrđeno je da su posjekli više stabala bagrema te su jedan dio posječenih drva natovarili na traktorsku prikolicu kako bi ih odvezli na područje Bosne i Hercegovine. Posječena drva, koja su u vlasništvu šumarije su oduzeta, a odgovorna osoba štetu procjenjuje na oko dvije tisuće kuna, dok će se stvarna znati po dospijeću odštetnog zahtjeva.
Dvojac je uhićen, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog krađe. Zbog nezakonitog prelaska državne granice uhićenom dvojcu je u provedenom upravnom postupku doneseno rješenje o protjerivanju te izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci, nakon čega su prisilno udaljeni.


U suradnji s Jedinicom granične policije Velika Kladuša policijski službenici PU sisačko-moslavačke rade na otkrivanju identiteta odbjeglog muškarca.



Pisane vijesti